Megnyitott a Szeleta Park – Mutatjuk, mennyibe kerül a belépő

Megosztás

Ahogyan azt pár héttel ezelőtt Szeli megígérte, a napokban megnyitotta kapuit a Szeleta Park Látogatóközpont, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb és régóta várt bemutatóhelye.

Az ünnepélyes megnyitón nemzeti színű szalagot kapott a műanyag mamut és mindenki megcsodálhatta “A bükki barlangok évezredes titkai – Az ősember természete” című állandó kiállítás pazar anyagát. A Kőkori Karszt Kaland beltéri játszóház az 5-12 éves korosztályt várja egy kis felhőtlen szórakozásra, akárcsak a szabadtéri Bikkmakk játszótér és a belépővel látogatható Pókfonal Játszótér; de a felnőttek is kikapcsolódhatnak és felfrissülhetnek a park bisztrójában. Az épületet a rejtélyes Jövő ösvény öleli körül, ami kiegészül kőzetparkkal, madár- és rovarbarát kerttel.

A látogatóközpont információi szerint a kombinált belépőjegy (amely belépésre jogosít a kiállításra, a vetítőterembe és a parkba), 3 órán keresztül érvényes és egy felnőtt részére 3000 forint. A kedvezményes jegy (diák-, nyugdíjas-, pedagógus igazolvány ellenében) 2000 forintért váltható.

A játszóházba egy 500 forintos jeggyel juthat be az 5-12 év közötti csemeténk, de ha még nincs 7 éves, akkor egy felnőttnek is vele kell tartania, akinek a kísérőjegye 1000 forintba kerül. A családi jegy valamivel kedvezőbb áron elérhető: 8000 forint ellenében két felnőtt és két gyermek élvezheti a park kínálta lehetőségeket. További árak ide kattintva érhetők el.

Az idáig vezető út nem volt botrányoktól mentes, Taba Benő építész méltánytalannak érezte az újjáépítést és plágiumot emleget egy mamuttal kapcsolatban. “Az 1984-ben terveim alapján megépített Bükki Nemzeti Park Keleti Kapu fogadóépületeit valakik, valamilyen oknál fogva halálra ítélték és szépen csendben, tájékoztatásom és megkérdezésem nélkül valakivel egy másik épületet terveztettek a helyükre, a terület közepébe.” Az ügyről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Az állandó kiállítás a Bükk természeti kincseit és egyedi barlangrendszerét is bemutatja

Fotók: Szeleta Park

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek